Барселона - Ейбар, двубой от 19-ия кръг на Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Ленгле, Мурийо, Алба, Семедо, Роберто
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Артур, Видал, Денис Суарес, Аленя, Коутиньо
Нападатели: Дембеле, Меси, Луис Суарес
Контузени: Юмтити, Вермаелен, Сампер, Рафиня
Извън групата: Малкъм
 


Прогноза на Gol.bg:

Барселона излиза за поправителен след сензационната загуба от Леванте за купата в четвъртък, като поражението можеше да бъде още по-тежко, но Филипе Коутиньо вкара много важна дузпа в края и улесни задачата пред своите преди реванша.

Треньорът на шампионите Ернесто Валверде заложи на куп ротации през седмицата, особено по отношение на експерименталната си защита, но днес със сигурност ще пусне основните си футболисти.

Лидерът в таблицата успя да се откъсне с пет точки на втория Атлетико Мадрид и със седем на третия Севиля, тъй като основните преследвачи завършиха наравно в предишния кръг. 

В същото време Ейбар записа четвърти пореден хикс и не познава вкуса на победата от 24 ноември миналата година, когато шокиращо размаза европейския шампион Реал Мадрид с 3:0.

Лео Меси и компания са в серия от пет поредни шампионатни победи, а в последните десет кръга имат осем победи, едно равенство и едно поражение. То обаче дойде у дома срещу Бетис при зрелището 3:4.

Едва ли Ейбар ще може да повтори подвига на клуба от Севиля, но пък гостите нямат нищо за губене и излизат освободени психически. Класиката срещу Реал Мадрид със сигурност ще им даде допълнително самочувствие.

"Блаугранас" нямат загуба в 37 от последните си 38 домакински мача в първенството и са вкарали поне по два гола в 34 от тях. За капак Барса спечели последните си осем мача във всички турнири срещу този съперник, вкарвайки задължително поне по два гола. 

След като влезе в елита за първи път в историята си през 2014 година баският клуб загуби всичките си визити на "Ноу Камп" - 0:3, 1:3, 2:4 и 1:6. През този сезон тимът изпитва сериозни трудности в атака и е гостът с най-малко отбелязани попадения - пет. 


Резултат: Барселона - Ейбар 4:1