Барселона - Леванте, осминафинален мач-реванш за Купата на Испания. Стадион "Ноу Камп", 22.30 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Ленгле, Мурийо, Алба, Семедо, Роберто
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Артур, Видал, Денис Суарес, Аленя, Коутиньо
Нападатели: Дембеле, Меси, Луис Суарес
Контузени: Юмтити, Вермаелен, Сампер, Рафиня

 

Прогноза на Gol.bg:

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде със сигурност ще извади тежката артилерия за поправителния срещу храбрия отбор на Леванте, който изпусна противника си преди седмица и победи само с 2:1 след късен гол на Филипе Коутиньо от дузпа.

Лео Меси, Луис Суарес, Жерард Пике, Жорди Алба и Иван Ракитич изобщо не намериха място в групата за мача миналата седмица, но днес се очаква дори да бъдат титуляри.

Носителят на трофея за последните четири сезона Барселона е най-успешният отбор в турнира с общо 30 триумфа, но сега е изправен пред трудна задача, защото се нуждае от победа с два гола разлика. Вариант е и минимален успех с 1:0, но едва ли домакините ще бъдат толкова предпазливи, за да играят за такъв резултат.

Леванте не е успявал да преодолее този кръг за купата на Испания от 2014 година. В средата на декември Барса съсипа своя днешен опонент насред неговия стадион с гръмкото 5:0, като тогава "блаугранас" демонстрираха характерната лекота в играта си.

През сезон 2013/14 валенсианци се добраха до четвъртфиналите, но там бяха брутално пребити с общ резултат 2:9 от Барса. Домакините не са преминавали четвъртфиналите от 1935 година насам.

Двата отбора са се изправяли 25 пъти помежду си, като каталунците имат 19 победи, включително осем в последните десет двубоя. Последните 11 мача във всички турнири на стадион "Ноу Камп" обаче завършиха с победи за домакините. Смятаме, че тенденцията ще се запази.


Резултат: Барселона - Леванте 4:1