Испанският шампион Барселона ще излезе с последна оферта за полузащитника на Аякс Френки де Йонг, информира в ексклузивен материал вестник "Спорт". 

Както е известно, вчера се появиха информации, че холандецът се е отметнал от обещанието си да премине на стадион "Ноу Камп" през лятото, тъй като се страхува, че ще бъде резерва.

Френки е свързван с редица европейски грандове, като останалите мераклии за подписа му са Манчестър Сити, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен.

Каталунците са сигурни, че де Йонг би избрал ПСЖ единствено заради парите, тъй като перспективата за развитие във френската Лига 1 не изглежда особено обещаваща.

"Блаугранас" предлагат на холандеца големи спортни успехи и значима роля в отбора, както и възможността той да се учи от голямата звезда Лионел Меси. Освен това от Барса са заявили, че холандците виреят добре в клуба.

Агентът на футболиста Али Дурсун натиска клиента си да избере най-тлъстата оферта във финансово отношение, докато бащата на Френки симпатизира на каталунците. Според изданието ако де Йонг откаже и тази оферта, никога повече няма да бъде потърсен от Барселона.