Севиля – Барселона, първи мач от четвъртфиналите на Купата на Краля, стадион „Рамон Санчес Писхуан“, 22:30 часа българско време.

Групата на Барселона

Вратари: Тер Стеген, Силесен

Защитници: Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Роберто, Вермаелен, Пуиг

Полузащитници: Ракитич, Коутиньо, Артур, Боатенг, Аленя, Вида, О. Бускетс

Нападатели: Суарес, Малком

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона ще бъде в първия четвъртфинал без голямата си звезда Лионел Меси. Аржентинецът игра само полувреме в последния мач на каталунците срещу Леганес, а треньорът на тима Ернесто Валверде взе решение да му даде още почивка. Иначе сблъсъкът е повторение на финала от миналия сезон, в който Барса разби съперника си с 5:0. Този мач ще бъде запомнен и с последния на Андрес Иниеста за каталунците. Сега Барса и Севиля ще се изправят един срещу друг два пъти в рамките на седмица.

Така се очаква Луис Суарес и Филипе Коутиньо да водят нападението за каталунците. Извън групата остана и друг от основните играчи Серхио Бускетс. Дебют пък може да направи новото попълнение Кевин-Принс Боатенг, който бе представен официално на „Ноу Камп“ вчера.

„Той е много опитен футболист, с големи познания и роля, която може да развие. Надяваме се да ни помогне. Той е много силен играч. Севиля е прекрасен отбор, вече много опитен, тъй като играе много мачове и в Европа. Със сигурност ни очакват тежки мачове“, заяви треньорът на Барса Ернесто Валверде.

За Севиля като титуляр може да започне Мунир Ел Хадади, който влезе като резерва срещу Реал Мадрид. В групата за мача бяха включени Куинси Промес и Алейш Видал. Твърдо аут е Налито.

„Не вярва и Барселона да са били много щастливи от жребия. Сигурен съм, че ще се получат прекрасни мачове, но нека преди всичко си пожелаем всички да са живи и здрави. Разчитаме много на феновете ни. Много често ни помагат в трудни моменти“, заяви наставникът на Севиля Пабло Мачин.

Резултат: 1:1