Барселона - Севиля, четвъртфинален мач-реванш от турнира за Купата на Испания. Стадион "Ноу Камп", 22.30 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Силесен, тер Стеген
Защитници: Пике, Ленгле, Вермаелен, Алба, Семедо, Роберто
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Артур, Видал, Аленя, Коутиньо, Малкъм
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Боатенг
Контузени: Юмтити, Рафиня, Дембеле
Извън групата: Мурийо, Сампер, Денис Суарес


Прогноза на Gol.bg:

Севиля е на път да взриви истинска бомба, защото спечели първата среща с 2:0 и при нов добър мач ще елиминира носителя на трофея за последните четири години.

Припомняме, че каталунците грабнаха купата на Испания миналия сезон след здрав пердах с 5:0, който хвърлиха на този съперник на финала. Андалусийци жадуват за реванш, но в днешната среща на линия вече ще бъде суперзвездата Лионел Меси, получил почивка преди седмица.

"Блаугранас" са рекордьори в турнира с 30 отличия и изглеждат абонирани да играят на финала. За последно Меси и компания не са играли в мача за трофея през сезон 2012/13, когато отпаднаха от Реал Мадрид на полуфиналите. Севиля е седмият най-успешен клуб в надпреварата с пет отличия, като за последно грабна купата през 2010 година.

Каталунците трябваше да наваксват пасив и в предишния кръг, но тогава поражението в първия мач беше само 1:2 и съперникът се казваше Леганес. Досега Барса е успявал да продължи напред за Купата след загуба с 0:2 в първия мач и това се случи през 1966 година, когато на реванша е пометен Майорка с 5:1. Има още шест случая, в които най-успешният отбор в турнира не е успявал да се справи с тази задача.

Интересното е, че през 2010 година ролите бяха подобни. Тогава Севиля спечели с 3:1 първия мач за суперкупата на Испания, но на стадион "Ноу Камп" Лео Меси се развихри срещу един от любимите си противници и вкраха хеттрик за успеха с 4:0.

Големият проблем пред гостите е, че те нямат самочувствие на терена на Барса, където за последно си тръгнаха като победители през 2010 година. Преди победата миналата седмица пък андалусийци имаха само две равенства и цели девет поражения в последните 11 мача с шампионите. Като цяло в последните 25 мача във всички турнири между тези противници Севиля има едва две победи.

Каталунците нямат загуба в последните си 14 домакински мача с този опонент във всички турнири и ние смятаме, че ще видим нова изразителна победа за домакините, която ще ги класира напред.


Резултат: Барселона - Севиля 3:0