Атлетик Билбао - Барселона, двубой от 24-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Сан Мамес", начало: 21:45 часа българско време.

Групата на Атлетик:

Групата на Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Коутиньо, Суарес, Меси, Дембеле, Малком, Ленгле, Мурийо, Боатенг, Роберто, Аленя, Видал, Вермален, Миранда, Пеня

Прогноза Gol.bg:

Положението при домакините като че ли започва да се оправя. Футболистите на треньора Гайска Гаритано са 15-и, но започват да поглеждат към местата за евроквота, макар за момента да изостават на незавидните 6 точки от заветната цел. 

Въпреки това, домакините успяха да се отдалечат от опасната зона в класирането, след като натрупаха значителен актив през януарските мачове. Победиха Селта, Севиля и Бетис, а визитата на Виляреал завърши при равенство 1:1. 

Единствено допуснаха поражение през миналия уикенд в баското дерби с Реал Сосиедад. Може би това ще внесе леко напрежение сред футболистите, но Гаритано е достатъчно опитен треньор, за да се справи с него.

Ариц Адурис и Перу Ноласкоаин са с травми и пропускат срещата. Аут за двубоя е и изтърпяващият наказание Андер Капа. Под въпрос пък остават Унай Симон и Микел Рико. 

Барселона ще излезе срещу Билбао със смесени чувства, след равенството 1:1 срещу вечния съперник Реал Мадрид в полуфинал от Купата на Краля. Лионел Меси получи почивка и се включи в двубоя само за половин час, макар и да не успя да окаже голямо влияние върху крайния изход. 

Очаква се, че аржентинецът ще стартира като титуляр срещу Атлетик, а Барселона ще търси пета поредна победа като гост в Ла Лига за първи път, откакто треньор на тима е Ернесто Валверде.

Проблем пред специалиста ще има на поста на Жорди Алба. Защитникът е наказан заради натрупани жълти картони. В клуба така и не привлякоха алтернатива на Алба и в Билбао ще се търсят отново някакви варианти за играч на този пост.

Атлетик Билбао е сред най-неудобните съперници за Барселона, макар и резултатите все пак да са в полза на каталунците. Барса може и да има само три поражения в предишните 38 мача срещу Билбао във всички турнири, но баските никога не прекланят глава пред каталунците и често двубоите между двата отбора се решават от едно попадение.

Прогноза: Атлетик Билбао - Барселона 1:2