Звездата на Барселона Лионел Меси не беше сред героите при класическата победа над Реал в Мадрид, класирала каталунците на финала за купата на Испания за шести пореден път.

Бълхата играе силно на стадион "Сантяго Бернабеу", където има цели 15 попадения, но пък интересното е, че нито едно от тях не е за купата.

Тенденцията се потвърди и в поредното Ел Класико, като интересното е, че петкратният носител дори не отправи удар към вратата на големия враг.

Статистика на вестник "Марка" потвърждава, че това се случва на Меси за първи път от близо пет години. Последният мач, в който той не шутира нито веднъж към вратата на Реал, се игра на 16 април 2014 година. Тогава столичани биха с 2:1 под ръководството на Карло Анчелоти.

Южноамериканецът остана общо само с 1 изстрел към вратата на Реал в двата полуфинални сблъсъка. Той беше отправен в първата среща, когато топката срещна тялото на бранител в бяло.

Като цяло пък последният двубой, в който Меси не беше записвал нито един точен или неточен удар, беше преди година срещу Еспаньол на стадион "Ноу Камп", при равенството 1:1.