Феновете в Каталуния преживяха една от най-хубавите седмици на Барселона в последните сезони, след като само в рамките на няколко дни Барса победи на два пъти Реал Мадрид и то в столицата. 

След 3:0 за Купата на Краля, снощи хората на Ернесто Валверде спечелиха с 1:0 и в първенството и не само че отказаха Белите от титлата, тъй като разликата скочи до 12 точки, но и дадоха повод на местните медии да обявят отбора преждевременно за шампион. 

„Ние сме шампиони!“ написа вестник „Спорт“ с големи букви на първата си страница. „Барса отново превзе „Сантяго Бернабеу“ и отпразнува триумфа, който до голяма степен осигурява титлата. Ракитич реши мача, а Рамос трябваше да бъде изгонен, заради агресията си към Меси“ добави изданието. 

„Танц! Барса дръпна на 12 точки пред Реал след нова победа на „Бернабеу“ добави „Ел Мундо Депортиво“, докато мадридските медии са доста песимистично настроени. „Нов удар от Барса!“ изтъква „Марка“, а „АС“ пита: „А сега какво? Загубите в Ел Класико наравиха много Реал. Само младоците бяха на ниво“.