След повече от 8 месеца отсъствие Лионел Меси отново е част от националния отбор на Аржентина. 

Суперзвездата на Барселона бе повикан от селекционера Лионел Скалони за контролата срещу Венесуела на 22 март на „Уанда Метрополитано” в Мадрид. 

За последно нападателят носи екипа на Гаучосите при загубата от Франция с 3:4 на 1/8финала на световното първенство в Русия. 250 дни по-късно той отново е част от селекцията, след като реши да си вземе почивка и пропусна няколко мача. 

Той няма да бъде в състава за гостуването в Мароко няколко дни по-късно в Танжер, за да бъде в добро физическо състояние за финалната част от сезона. Заради това федерацията на Аржентина ще получи 528 000 евро от мача, което е почти два пъти по-малко от сумата, която щеше да се прибере при участие на Меси. 

Ето и състава на Аржентина: 
Вратари: Марчесин (Америка), Мусо (Узинезе), Андрада (Бока), Армани (Ривер)
Защитници: Пецела (Фиорентина), Меркадо (Севиля), Фойт (Тотнъм), Отаменди (Ман С), Канеман (Гремио), Акуня (Спортинг), Минтиел (Ривер), Саравия (Расинг), Мартинес (Дефенса и Хустисиа)
Халфове: Паредес (ПСЖ), Родригес (Америка), Ло Селсо (Бетис), Лансини (Уест Хям), Перейра (Уотфорд), Ди Мария (ПСЖ), Сарачо (Расинг), Марконе (Бока), Бланко (Дефенса и Хустисиа), Де Паул (Удинезе)
Нападатели: Меси (Барселона), Мартинес (Атланта), Дибала (Юве), Кореа (Атлетико), Л. Мартинес (Интер), Суарес (Ривер)