Барселона - Олимпик Лион, среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига, стадион: "Камп Ноу", начало: 22:00 часа българско време.

Групата на Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Коутиньо, Артур, Суарес, Меси, Дембеле, Силесен, Малком, Ленгле, Мурийо, Алба, Боатенг, Роберто, Юмтити, Аленя

Групата на Лион:

Прогноза на Gol.bg:

Барселона няма право на грешна стъпка, ако иска мечтата за требъл този сезон да остане жива. Футболистите на треньора Ернесто Валверде не успяха да намерят мрежата на "Групама Стейдиъм" в първия мач между двата тима, в който не падна попадение. 

Испанците доминираха изцяло на терена във Франция, но двубоят завърши без попадения. Трябва да отдадем заслуженото и на френския тим, който устоя на натиска на именития си противник, а и имаше добри положения на контраатака

Каталунците спечелиха всичките си четири мача след това, като в събота надиграха Райо Валекано с 3:1 у дома. Преди това Барса победи на два пъти Реал Мадрид, като също така спечели и трудната си визита на Севиля с 4:2.

Усман Дембеле е получил лека травма, но би трябвало да е готов за мача във вторник. Аут са дълготрайно контузените Рафиня и обичайният заподозрян Томас Вермален.

Лион опази вратата си суха в първия мач, макар да не отбеляза попадение. Така тимът има надежди за реванша, където вече ще е добре да отбележи попадение, ако иска да продължи напред. 

Иначе французите продължават да са без загуба в настоящото издание на Шампионската Лига. В груповата фаза спечелиха само едни мач, а той бе гостуването на Манчестър Сити. 

Там направиха и уникалните пет равенства, а ремито срещу Барселона бе шесто поред за Лион в турнира. Във всичките мачове от групата на Лион видяхме и двата отбора да се разписват. 

В събота отборът направи 2:2 при гостуването си на Страсбург във френската Лига 1, въпреки че поведе с 2:0, а някои играчи умишлено бяха оставени на резервната скамейка. Единствено защитникът Фернандо Маркал се очаква да отсъства за гостите.

Двата тима са изиграли общо 7 мача досега един срещу друг в Шампионската лига. В тях Барса има 4 победи, а 3 мача са завършили наравно. В досегашните си три домакинства срещу Олимпик Лион каталунците имат пълен актив от 3 победи в 3 мача. Цифрите обаче няма как да скрият шокиращите резултати, които се случват напоследък в турнира на богатите.

Прогноза: Барселона - Олимпик Лион 3:1