Централният бранител на Барселона Самюел Юмтити проговори за тежкия период, в който беше извън терена заради усложнила се контузия в коляното. Дори се заговори, че заради липса на хрущял световният шампион може да прекрати кариерата си, но той вече е напълно здрав.

"Много съм щастлив, че отново играя. Това е нещо, което не можех да правя цели три месеца. Най-важното нещо е, че съм здрав. Коляното и тялото ми са добре", започна Юмтити пред вестник "Екип".

"Върнах се от едно изключително световно първенство, където сбъднах детската си мечта. Още преди и по време на турнира имах проблеми с глезена, но стиснах зъби и играх. Дадох най-доброто, на което съм способен. Но когато се върнах в Барселона, болката се появи отново. Травмата в коляното продължи по-дълго от очакваното."

"Имаше различни версии за контузията ми. Дали да предприема консервативно лечение или операция. Работих здраво, за да се върна на терена. Опциите пред мен бяха различни и в главата ми беше пълна каша. Не знаех какво е правилното решение. Но все пак взех най-доброто."

"Отидох в Катар, защото исках да направя крачка назад и да не избирам лесната опция. А лесната опция щеше да бъде да се оперирам. Но аз не съм такъв. Силен съм психически и не се предавам, дори ако е трудно."

"Да, имаше момент, когато ми беше тежко, много тежко. Мислех си, че трябва да се предам и да се оперирам. Но се държах. Имах щастието да съм обграден от добри хора. За тях също не беше лесно. В този период бях затворен в себе си и хладен. Не бях щастлив. Исках да изляза от този кошмар."

"Трябваше да работя върху връщането на мускулната си маса, защото при мен имаше голям дисбаланс. Трябваше да работя три пъти по-здраво, за да се върна, но го сторих", допълни снажният французин.