Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу коментира бъдещето на клуба в дългосрочен план, когато звездата Лионел Меси ще е прекратил спортната си кариера.

"Историята на Барселона се промени след идването на Роналдиньо. Заслугата е негова. Той ни върна усмивките, удоволствието и щастието от играта", заяви Бартомеу пред Би Би Си.

"След това за треньор беше назначен Пеип Гуардиола, който помогна на клуба да се развие и да постигне спортното съвършенство. Що се отнася до Лео Меси, той е най-добрият играч в света и най-добрият в историята на футбола."

"Но ние не можем вечно да разчитаме на него. Зная, че едни ден той ще спре да играе. Очаквам това да стане до 4-5 години и искам да подготвя клуба за бъдещето след Меси."

"Начинът да се подготвим за периода след Меси е като взимаме млади таланти. Такива като Дембеле, Коутиньо и Френки де Йонг. Трябва да продължим да следваме тази линия на съвършенство и успехи."

"Моят мандат приключва след две години и искам Барселона да е готов да бъдещето, за да има още повече фенове, още повече приходи и още повече проекти. За да може клубът да бъде боеспособен и занапред", допълни босът на "блаугранас".