Барселона - Еспаньол, двубой от 29-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Камп Ноу", начало: 17:15 часа българско време.

Групата на Барса: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Коутиньо, Артур, Суарес, Меси, Малком, Ленгле, Алба, Боатенг, Роберто, Аленя, Видал, Юмтити, Пеня

Групата на Еспаньол:

Прогноза на Gol.bg:

Пътят към титлата за Барселона изглежда начертан. Преднината на тима на върха в класирането е цели десет точки пред втория Атлетико Мадрид. Този уикенд каталунците посрещат Еспаньол.

В момента домакините са в добра форма и пет поредни победи в Ла Лига. Отдавна вече нямат загуба в първенството. Всъщност, те са точно две през настоящия сезон. Едната бе като домакин от Бетис, а другата като гост от Леганес. В последния кръг Барса си върна на баските за загубата и ги победи като гост с 4:1.

Треньорът Ернесто Валверде няма да може да разчита на контузените Рафиня и Усман Дембеле. Французинът вероятно ще бъде заменен в атаката от Филипе Коутиньо.

Еспаньол отново е в ролята на аутсайдер в това дерби, което не е новост. В момента тимът се намира едва на 13-то място в класирането. Изкара шест поредни кръга без загуба, но в последния бе сложен край на тази поредица и загуби с 0:1 домакинството си на Севиля. 

При последните си три гостувания завършваше все наравно, но като цяло е слаб гост. Еспаньол има само една победа като гост в Ла Лига до момента, която бе през месец октовмри над последния в таблицата Уеска.

Лекуващите травми, които ще пропуснат двубоя са Пабло Пиати, Давид Лопес и Факундо Ферейра. Изтърпяващ наказание пък е Серхи Дардер.

Каталунското дерби между тези два тима се е провело общо 169 пъти в рамките на Ла Лига. В тях Барселона има 98 победи, докато Еспаньол е с 34 успеха, а 37 мача са завършили наравно. Нещо повече - вече 19 поредни мача Барселона няма загуба от градския си съперник в първенството.

Прогноза: Барселона - Еспаньол 4:0