Барселона - Атлетико Мадрид, двубой от 31-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион: "Камп Ноу", начало: 21:45 часа българско време.

Групата на Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Коутиньо, Артур, Суарес, Меси, Силесен, Малком, Ленгле, Мурийо, Алба, Боатенг, Роберто, Аленя, Юмтити

Прогноза на Gol.bg:

Преди няколко дни Барселона стигна до драматично равенство срещу Виляреал, като по този начин каталунците продължиха серията си без поражение в Ла Лига на цели 18 двубоя, 14 от които спечелени. 

На собствен терен футболистите на треньора Ернесто Валверде са триумфирали в седем от последните си осем мача, като в пет от тях могат да се похвалят, че са запазили и суха мрежа. 

Все пак Барса ще мисли и за доста важния мач от 1/4-финалите на Шампионска лига срещу Манчестър Юнайтед през седмицата. Рафиня и Усман Дембеле са с контузии и ще липсват за домакините за предстоящия сблъсък, а наказан е Артуро Видал.

Атлетико Мадрид има вероятно последен шанс да запази шансове и интрига за първото място. Наскоро "дюшекчиите" загубиха с 0:2 визитата си на Атлетик Билбао, но след нея са с две поредни победи в момента. 

Спечелиха миналата седмица с 4:0 гостуването си на Алавес, а през седмицата и с 2:0 домакинството си на Хирона. Това бе и тяхна пета победа без допуснат гол за последните шест кръга. Това не е новост за отбора с най-добрата отбрана в първенството. 

Пореден мач се очаква да пропусне Люка Ернандес, а под въпрос засега остават Диего Коща и Томас Лемар. Първата среща между двата тима през този сезон завърши с равенство от 1:1, но сега каталунците ще са домакини, а у дома те са непобедени от Атлетико Мадрид вече 18 поредни мача във всички надпревари.

Прогноза: Барселона - Атлетико Мадрид 2:1