Уеска - Барселона, двубой от 32-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион: "Ел Алкорас", начало: 17:15 часа българско време.

Групата на Барселона: Тер Стеген, Семедо, Тодибо, Коутиньо, Артур, Дембеле, Силесен, Малком, Ленгле, Мурийо, Алба, Боатенг, Аленя, Видал, Юмтити, Пуиг, Руис, Ваг

Прогноза на Gol.bg:

Уеска заема последното място в класирането и спешно се нуждае от победа. Преди началото на кръга в първенството, домакините изостават на шест точки от 17-ия Валядолид и са на осем от 16-ия Селта. 

Арагонци стартираха добре годината, но в последствие формата им отслабна и през месец март стигнаха до едва един триумф от шест опита. Въпреки това, тимът играе със самочувствие и в този период е реализирал девет попадения. 

В хода на сезона опашкарите натрупаха увереност на своя стадион и ударната победа с 2:1 над Севиля на 2 март бе подарък за усилената работа на играчите и треньора Франсиско. Трима от защитниците на Уеска са контузени и ще пропуснат срещата - Карлос Акапо, Пабло Инсуа и Луизиньо.

Барселона се представя повече от убедително във всички надпревари, като само преди няколко дни каталунците спечелиха гостуването си на Манчестър Юнайтед в Шампионска лига. 

В първенството на Испания тимът не познава поражението вече цели 19 поредни двубоя, като успя да спечели 15 от тях. Визитата и очаквания резервен състав дават известни шансове на Уеска, но в крайна сметка Барса остава фаворит за трите точки.

Треньорът Ернесто Валверде обяви, че ще заложи на повече резервни играчи, имайки предвид, че каталунците имат комфортна преднина от цели 11 точки пред втория в подреждането Атлетико Мадрид, а и само след няколко дни предстои реванш срещу Манчестър Юнайтед в Шампионска лига.

За Барселона с травми са Томас Вермаален и Рафиня, но в състава няма да видим още наказаните Жерард Пике и Луис Суарес. Суперзвездата на тима Лионел Меси е голямото отсъстващо име. Аржентинецът е възнаграден с почивка, след като получи много силен удар от Крис Смолинг по време на мача срещу Юнайтед.

Прогноза: Уеска - Барселона 2:3