Барселона и Уеска завършиха наравно 0:0 в двубой от 32-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Ел Алкорас".

Въпреки огромния брой резерви и младежи в състава, каталунците стояха по-добре на терена, но липсата на опит си каза думата и първото полувреме завърши с малко интересни положения и без голове.

През втората част треньорът на испанските шампиони пусна в игра Филипе Коутиньо, Жорди Алба и Артур, но те очевидно не бяха достатъчни и двата отбора завършиха при нулево равенство

Така Барса продължава да се приближава към титлата с актив от 74 точки, с 12 повече от втория Атлетико Мадрид, който ще се изправи срещу Селта малко по-късно тази вечер.

Гостите поеха инициативата още след първия съдийски сигнал, но трудно стигаха до голови положения в наказателното поле на арагонците. Първата опасност дойде в 16-ата минута, когано Усман Дембеле бе хитро изведен от Рикард Пуиг в пеналтерията. Бързоногият французин остана очи в очи с вратаря Роберто Сантамария и се опита да го преодолее по земя. Стражът обаче чукна топката и тя мина на сантиметри от дясната греда.

При последвалия ъглов удар Самюел Юмтити се откъсна от персоналния си пазач и засече центрирането на Жан-Клер Тодибо, но доброто му отиграване с глава бе парирано след нова добра намеса на Сантамария.

В 40-ата минута Енрик Гайего успя да премине между двама бранители на каталунците, но топката му избяга и не успя да нанесе по-слен и точен изстрел. Така първото полувреме завърши без голове.

През втората част случващото се на терена не се промени. В 47-ата минута Карлес Аленя показа техника в наказателното поле, но не си изработи коридор за шут.

В 52-ата минута Гайего пое отбитата топка в наказателното поле и отправи хубав удар по земя. Марк-Андре тер Стеген обаче демонстрира своя бърз рефлекс, плонжирайки по превъзходен начин, за да спре топката.

В 58-ата минута нанесе плътен диагонален изстрел, но нацели лявата греда. Рикоширалата топка попадна в краката на Аленя, но при последвалия удар кълбото отново отказа да влезе във вратата.

В 66-ата минута Дембеле си пробва късмета с удар от дъгата на наказателното поле. Мерникът му обаче сякаш беше изключен и топката премина твърде встрани от лявата греда.

До края на срещата двата отбора не успяха да намерят път към противниковите врати и резултатът остана 0:0.

Уеска - Барселона 0:0

Уеска: Сантамария, Мирамон, Ечейта, Пулидо, Галан, Ривера, Хуанпи (Мелеро 59'), Гомес, Авила (Гаяр 88'), Ферерйро (Кучо 72'), Гайего
Треньор: Франсиско Родригес

Барселона: Тер Стеген, Мурийо, Тодибо, Юмтити, Уаг, Пуиг (Коутиньо 68'), Видал, Аленя (Артур 80'), Малком, Дембеле (Алба 68'), Боатенг
Треньор: Ернесто Валверде

Уеска, стадион "Ел Алкорас"
Съдия: Гийермо Куадра
Жълти картони: Пулидо (Уеска); Тодибо, Уаг (Барселона)