Барселона ще се опита да надцака конкуренцията за подписа на младия защитник на Аякс Матайс де Лихт, като вече е в усилени преговори с агента на холандеца Мино Райола, пише вестник "Спорт".

Тази седмица треньорът на Аякс Ерик тен Хаг се издаде, че според него де Лихт се колебае само между два клуба - каталунците и Байерн Мюнхен. Според водещите издания в Европа обаче "блаугранас" са в по-добра позиция и заради трансфера на близкия приятел на де Лихт - Френки де Йонг.

Според "Спорт" Барселона ще предложи на Матайс договор до лятото на 2024 година, като заплатата му се очаква да бъде сходна с тази, която ще прибира и де Йонг. В контракта ще има доста тлъсти бонуси за постигнати резултати, като това е една от примамките за бранителя.

На стадион "Ноу Камп" разчитат и на отличните си отношения с шефовете на Аякс. Двата клуба си стиснаха ръцете покрай сделката за де Йонг, а сега испанците ще предложат на амстердамци моментално плащане на 60 милиона евро за де Лихт, плюс серия от допълнителни вноски по трансфера.

Много сериозен интерес към защитника има също така от Ювентус, Манчестър Юнайтед и ПСЖ.