Барселона - Манчестър Юнайтед, четвъртфинален мач-реванш на Шампионската лига. Стадион "Ноу Камп", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

 

Барселона: Тер Стеген, Пике, Ленгле, Алба, Семедо, Бускетс, Ракитич, Артур, Меси, Дембеле, Суарес
Контузени: Рафиня, Вермаелен
Заплашени от наказание: Семедо, Бускетс

 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Линдельоф, Йънг, Далот, Мактоминей, Погба, Фред, Рашфорд, Марсиал, Лукаку
Контузени: Байи, Ерера, Валенсия
Наказан: Шоу
Заплашени от наказание: Йънг, Матич


Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите и печелете награди!


Прогноза на Gol.bg:

Каталунците взеха комфортна минимална преднина от миналата седмица, когато автоголът на наказания тази вечер Люк Шоу ги прати в пол позишън за класиране на полуфиналите, но гостите натрупаха самочувствие след чудото от Париж срещу ПСЖ на осминафиналите.

Тогава момчетата на Оле Гунар Солскяер успяха да наваксат пасив от цели два гола и сега гостуват с необходимото самочувствие на испанския шампион. Задачата пред островитяните обаче е доста трудна, защото Барса загуби у дома в турнира за последно преди цели 6 години от Байерн Мюнхен, след което постигна цели 27 победи и три равенства, при впечатляващата голова разлика 93:15.

Това ще бъде мач №13 между двата европейски гиганта, като до момента каталунците имат предимство от 5:3 победи. При последната елиминационна среща между тях тук Юнайтед не загуби (0:0) и дори можеше да спечели, което дава допълнителен импулс на англичаните.

Като цяло в елиминационна фаза Юнайтед има 6 класирания и 8 отпадания срещу испанци. В същото време Барселона има само една загуба в последните си 14 мача с англичани, продължавайки напред в 14 от 24 елиминационни двубоя с представители на тази страна. 

"Червените дяволи" никога не са печелили на стадион "Ноу Камп" (две равенства и две загуби) при четирите си визити на "блаугранас", намирайки се в серия от три поредни поражения срещу този съперник в турнира. На свой терен обаче Барса не спечели при последните две срещи с този противник.

Каталунците се нуждаят от още четири гола, за да стигнат магическата граница от 500 в надпреварата. Нещо, което е правил само Реал Мадрид. Цели 36 пъти от 38 случая Барса се класира напред в Европа, след като спечели първия елиминационен мач навън.

Манчестърци нямат какво да губят и със сигурност ще рискуват повече от първия мач, в който не отправиха нито един точен удар. Това обаче може да се окаже нож с две остриета срещу Меси и компания. Очакваме зрелище със знак "1".


Резултат: Барселона - Манчестър Юнайтед 3:2