Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу призна, че титлите на Барселона вече няма да имат същата тежест заради липсата на Кристиано Роналдо.

Португалецът сензационно напусна Реал Мадрид в посока Юветус миналото лято, след като за девет сезона се превърна в една от най-големите легенди на "белия балет".

"Трансферът на Кристиано в Италия беше лоша новина за Ла Лига, защото той даваше по-голяма тежест на всяка следващата титла. Но феновете на Барса могат да са щастливи, защото ние спечелихме 7 от последните 10 сезона и сме на път да спечелим осма титла за 11 години", каза Бартомеу.

Той говори също така за капитана Лионел Меси, за спрягания за трансфер Филипе Коутиньо и за трансферната цел Матайс де Лихт.

"Лео е част от клуба, неговият живот винаги ще бъде свързан с Барса. Остават му две години до края на договора. Моят мандат изтича през 2021 година и преди да си тръгна искам да удължа контракта му."

"Коутиньо е страхотен футболист и има малцина като него. Той е обвързан с нас и ние сме доволни от него. Що се отнася до Де Лихт, много отбори го искат. Той е страхотен играч и би паснал на Барса", завърши босът.