Суперзвездата на Барселона Лионел Меси не спира да троши рекорди, а когато не е №1 в дадена класация, със сигурност е много близо.

Какъвто е случаят с листата на най-добрите стрелци в Шампионската лига, например. Там Лео е на второ място със 110 гола. Лидер е асът на Ювентус Кристиано Роналдо с цели 126 попадения.

Макар да минава за един от най-добрите изпълнители на преки свободни удари, Бълхата е далеч зад челниците в тази листа. Лео има 40 попадения директно от фаул в кариерата си, като 34 от тях са реализирани за Барселона и шест за националния отбор.

Постижението на Меси е доста впечатляващо, но пък бледнее на фона на най-големия майстор на преките свободни удари Жуниньо Пернамбукано. Кариоката оглавява класацията с цели 77 гола директно от фаул.

Има само един друг играч, достигнал бариерата от 70 гола от преки свободни удари и това е "краля на футбола" Пеле, който е точно с толкова попадения. Куриозното е, че Лео е много далеч от Топ 10 на най-добрите изпълнители на преки свободни удари в историята на футбола, отбелязва вестник "Спорт". 


Ето кои са най-добрите:

1. Жуниньо Пернамбукано - 77 гола
2. Пеле - 70 гола
3. Роналдиньо - 66 гола
    Виктор Легроталие - 66 гола
5. Дейвид Бекъм - 65 гола
6. Диего Армандо Марадона - 62 гола
    Зико - 62 гола
8. Роналд Куман - 60 гола
9. Роджерио Сени - 59 гола
   Марселиньо Кариока - 59 гола
11. Костас Францескос - 57 гола