Барселона - Реал Сосиедад, двубой от 33-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Ленгле, Юмтити, Алба, Семедо, Роберто
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Артур, Видал, Аленя, Коутиньо, Малкъм
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Дембеле
Контузен: Рафиня, Вермаелен
Извън групата: Тодибо, Мурийо, Боатенг


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите водят с цели 9 точки на втория Атлетико Мадрид шест кръга преди края на сезона и днес могат да направят нова голяма стъпка към защитата на трофея си, който ще бъде осми за последните 11 сезона.

Настроението в лагера на "блаугранас" е отлично след боя с 3:0 над Манчестър Юнайтед през седмицата, класирал петкратния европейски клубен шампион на полуфиналите в Шампионската лига за първи път от 2015 година насам.

В предишния кръг с Уеска треньорът Ернесто Валверде направи огромен експеримент и пусна основно резервни футболисти. Днес обаче се очаква специалистът да заложи на основната си огнева мощ и гостите да отидат на разлика.

Баските взеха страхотна победа като гост на Реал Мадрид през месец януари, но след това не могат да си тръгнат като победители далеч от дома. Последната им победа на терена на Барса е отпреди цели 28 години, а последната точка - през 1995 година.

Барса спечели последните си 18 домакински мача над този съперник във всички турнири и не познава вкуса на поражението в последните 20 кръга. В 11 от последните си 12 шампионатни мача тук шампионите задължително бележат поне по две попадения.

От кандидат за място в Шампионската лига Реал Сосиедад пропадна до средата на таблицата, тъй като спечели само един от последните си осем мача. Очакваме доминация на домакините и знак "1".

 

Резултат: Барселона - Реал Сосиедад 3:1