Треньорът на Барселона Ернесто Валверде беше предпазлив в изказванията си след победата с 3:0 над Ливърпул в първи мач от 1/2-финалите на Шампионска лига, игран на стадион "Камп Ноу".

Тактикът припомни миналогодишното отпадане на каталунците от турнира. Това стана след успех с 4:1 над Рома в Испания и загуба с 0:3 на реванша в Италия, което го кара да бъде внимателен.

"Ливърпул е страхотен отбор и остават още 90 минути. Знаем какво ни очаква на "Анфийлд". Миналата година имахме аванс от три гола след първия 1/4-финал, но отпаднахме. Интригата е жива", заяви Валверде.

Той призна, че на моменти мърсисайдци са доминирали срещу Барса. "Но трябва да знаеш как да се справиш в тези ситуации. Беше трудно, но вкарахме три попадения и се надяваме да не загубим преднината си на реванша", добави треньорът.

Валверде не спести и похвали към Лео Меси, който се разписа два пъти срещу Ливърпул. "Знаем на какво е способен, но не спира да ни удивлява. Неговите отигравания решиха мача. Нямам представа как успява всеки път да блесне в най-важните моменти. Лео всява страх в противниците ни", завърши спецът.