Чилийският полузащитник на Барселона Артуро Видал беше на върха на щастието след успеха с 3:0 над Ливърпул в първия полуфинал в Шампионската лига. Той добави, че е готов да направи лична жертва, ако се налага, за да донесе трофея на Ноу Камп.

''Бих дал всичко, на което съм способен, за да спечелим Шампионската лига. Винаги съм концентриран в мача от 1-ата минута, когато излизам на терена. А в мача с Ливърпул се старах да използвам максимално всеки шанс, който ми се отвори. Срещу Ливърпул беше най-важният мач за нас през тази година. И просто се страех да се насладя напълно на играта.

Без никакво съмнение, постигнахме страхотен резултат. Знаем как да запазим такава преднина, но не сме забравили, че ни чакат нови 90 минути. Така че трябваше просто да убием интригата още тук. Трябва да уважаваме Ливърпул, защото те наистина са голям отбор. Сигурни сме, че те ще ни създадат повече, много повече проблеми от първия мач".

"За Меси няма какво да добавя повече. Той е невероятен майстор. Просто е удивително какви неща прави на терена. А второто му попадение беше впечатляващо".