Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо така и не успява да демонстрира качествата си от периода в Ливърпул и навярно ще бъде продаден през лятото.

Бразилецът има епизодични избухвания, но като цяло е много далеч от високото ниво, което показваше на стадион "Анфийлд" до края на 2017 година.

Статистиката показва, че през този сезон Коутиньо е по-зле от първите си шест месеца в каталунската столица. Той записа 30 мача през тази кампания, в която записа 11 гола и пет асистенции.

Интересното е, че през първите си 6 месеца в клуба той все още се аклиматизираше към испанския футбол, но постигна 10 гола и 6 асистенции в 22 мача.

Вместо да прогресира и да се чувства все по-комфортно в съблекалнята на Барса, кариоката изпада в състояние на безтегловност и шефовете са твърдо решени да намерят нов отбор на играча, докато цената му не се е сринала.

А интерес към него има, най-вече от Англия. Според вестник "Спорт" бъдещето му зависи от трансферното ембарго на Челси. Лондончани бяха наказани от ФИФА да не купуват нови футболисти, но ще обжалват в Арибтражния съд в Лозана.

"Сините" почти сигурно ще продадат Еден Азар, за да не го изпуснат без пари следващото лято и са в търсене на негов заместник. Който към момента се казва Филипе Коутиньо. Ако санкцията от ФИФА падне в Лозана...