Пари Сен Жермен е готов да се раздели с нападателя Неймар, твърдят френските медии. Според тях президентът на местните шампиони Насер Ал-Хелаифи е предупредил играчите, че повече няма да толерира незаинтересованост и безотговорна игра.

Бразилският национал беше привлечен от Барселона за рекордните 222 милиона евро през август 2017-а година, но пропусна голяма част от изминалия сезон заради контузии и наказания. Той изигра само 17 мача в Лига 1 и вкара 15 гола, а Пари Сен Жермен е отворен към оферти за неговите права и ще приеме такива, които задоволяват клуба финансово, твърди Екип.

Френските медии добавят, че Неймар е заявил пред близки, че не е щастлив във Франция и това е още една причина за наближаваща раздяла между клуба и футболиста.

"Играчите на Пари Сен Жермен вече трябва да бъдат по-отговорни. Всичко трябва да се промени. Те трябва да работят повече от преди, защото не са в клуба просто за забавление. Ако не са съгласни с това, вратите са отворени, чао! Не искам повече прояви на звезден характер", каза Ал-Хелаифи в интервю за Франс Футбол.

"Осъзнах, че е нужна промяна, иначе не отиваме на никъде. Леонардо има цялата спортно-техническа власт и моето пълно доверие", добави той.

Както е известно, Неймар дълго време беше свързван с Реал Мадрид, но напоследък се появиха информации, че трескаво иска да се завърне в бившия си отбор Барселона.