Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е взел смелото решение за привличането както на Неймар, така и на Антоан Гризман, уверява вестник "Спорт".

Преди дни босът на клуба увери, че не поддържа контакт с Гризман, което обаче не отговаря на истината. Що се отнася до Неймар, преговорите вървят отлично и кариоката е пред завръщане.

Без съмнение Барселона ще се превърна в отбора с най-мощната атака в света, ако Неймар и Гризи пристигнат в пакет. Шефовете са решени на този ход, защото са твърдо решени трофеят в Шампионската лига да бъде върнат на "Ноу Камп".

Световният шампион с Франция ще струва 120 милиона евро, колкото е заложената сума в клаузата му за откупуване от Атлетико Мадрид след 1 юли. Неймар пък може да бъде взет срещу подобна сума, плюс правата на Филипе Коутиньо. Точно това е първата оферта от испанския шампион към ПСЖ.

Треньорът на каталунците Ернесто Валверде вече е дал зелена светлина за пакетната сделка. За целта обаче клубът ще трябва и да продаде някои от играчите си, за да може да изпълни правилата за спазване на финансовия феърплей.

Изданието твърди, че почти сигурни пътници при този вариант са Самюел Юмтити и Иван Ракитич, тъй като от тях могат да се вземат около 200 милиона евро заради високата им пазарна стойност.