Eдин от най-добрите баскетболисти-европейци в НБА в последните години - Никола Миротич се завръща на Стария континент и ще бъде по-високо платен от голяма част от футболистите на Барселона. 

През миналия сезон роденият в Черна гора испанец носи екипа на Милуоки, а преди това игра още за Ню Орлийнс и Чикаго. Ако бе останал в НБА щеше да прибира по около 13-15 милиона долара на сезон, така че решението му е доста странно. 

Отличният стрелец от тройката ще подпише за 4 години с каталунците, което определено е предателство спрямо Реал Мадрид, където игра преди да замине отвъд Океана. 

Според испанските медии той е поискал огромна заплата от Белите, които са отказали да му я дадат. В Барселона ще прибира по 4 милиона евро чисто на сезон, което го прави най-добре платеният баскетболист в Европа. 

Миротич ще взима повече от доста от футболистите на Барса, сред които Самул Юмтити (3,9 милиона), Клеман Ленгле (3,6), Нелсон Семедо (3,9), Сержи Роберто (3,9) и Артур (3,1). 

С негово идване Барселона отправя сериозен поглед към върха в Испания и Евролигата. Гардът Тома Йортел също остава, а и договорът на треньора Светислав Пешич бе подновен за още 2 години.