В Пари Сен Жермен явно свикват с идеята, че ще се разделят с Неймар, след като спортният директор Леонардо призна, че това е възможно да се случи. 

Бразилецът не се яви на първия ден от събирането на отбора за новия сезон, с което вбеси ръководството и ще си изработи  сериозна глоба. 

Това обаче категорично показва, че той иска да се върне в Барселона и парижани започват да смятат, че трансфер на суперзвездата може да бъде полезен. 

„Той може да напусне, ако получим достатъчно добра оферта за него. На този етап обаче, не знаем дали някой е готов да предложи подобна сума. Ясно е, че подобно нещо няма как да стане за един ден“ заяви Ленорда пред „Паризиен“. 

„Водили сме предварителни разговори с Барселона и те казват, че искат да го купят, но ние не смятаме, че те са в достатъчно добра позиция. В крайна сметка ние нямаме нужда от играчи, които не искат да бъдат тук, а от такива, които са готови да работят за доброто на организацията“ добави той. 

„Неймар иска да напусне и това е ясно на всички. Във футбола обаче, едно нещо казваш днес и съвсем друго утре. Той обаче има договор с нас за още 3 години и докато не получим оферта не можем да обсъждаме нищо. Нямаме план с него или без него. Той трябва да изпълнява своите задължения и в момента има вътрешна процедура срещу него“ каза още Леонардо.