Най-скъпият футболист в историята Неймар отново върна лентата назад към незабравимия реванш между Барселона и ПСЖ на стадион "Ноу Камп" през март 2017 година.

Каталунците бяха отписани след поражението с 0:4 в Париж, но спечелиха сензационно с 6:1 и станаха първият отбор в историята на КЕШ/ШЛ, който продължава напред след пасив от четири "чисти" гола от първия мач.

"Двама от моите приятели ми казваха, че ПСЖ има страхотен отбор и че няма как да успеем. Те наистина имаха силен отбор, всички ги смятаха вече за класирани след първия двубой", коментира Неймар пред DAZN.

"Но аз им казах: "Вие сте мои приятели, работите с мен, но очевидно не вярвате, че можем да ги елиминираме. Ще обърнем ситуацията и аз ви обещавам да вкарам два гола". Тренирахме на сутринта преди мача и аз се вгледах в лицата на играчите на Барса. Всички бяхме щастливи, никой не беше притеснен."

"Знаехме, че ще бъде трудно, но ние говорихме за футбола като за нещо, което Барса винаги прави. Целта беше да играем добре и да превърнем този мач в шоу. Знаехме, че ще победим. Не знаехме дали ще се класираме, но бяхме сигурни в победата."

"Това беше може би най-големият мач, в който съм играл. Един от най-емоционалните. Рано вкарахме първите два гола и на почивката ни трябваха още два гола. В съблекалнята не викахме от щастие, а си говорихме. Бяхме спокойни, фокусирани. Не бяхме нетърпеливи, а мислехме гол за гол."

"Спечелих дузпата, от която Меси вкара третия гол и феновете бяха вече под пара. Казахме си "ето, ще продължим". Получихме удар от гола на ПСЖ, лицата на всички казваха "край, прецакани сме". Стана по-трудно, защото практически отпадахме. Вярвахме, че ще вкараме още веднъж, но вече ни трябваха нови три гола."

"Продължихме да играем нашия футбол и се надявахме да не ни вкарат втори. Но аз вярвах. Исках да вкарам тези два гола, които обещах на приятелите си. Вкарах за 4:1 и после Меси ми каза да бия дузпата. Мислех, че нямам право да изпусна тази дузпа. Това щеше да е краят на мечтите на целия стадион за класиране напред."

"Никога преди това не съм бил толкова фокусиран върху изпълнение на дузпа. И благодаря на Бог, че я вкарах. Спазих си обещанието за двата гола. Казах си - ще го направим, ще се класираме. Попитах меси защо ме е оставил да бия дузпата. Той ми каза, че е бил сигурен, че аз ще вкарам. Видял е, че съм по-уверен."

"Голът на Сержи Роберто, шестият за Барса в този мач, ни класира напред. Този гол остава в историята. Този гол е специален, защото стадионът изригна, експлодира. Това беше най-важният гол. Не плачех, бях на седмото небе от щастие. Беше лудо. Не бях виждал "Ноу Камп" такъв. "Експлозията" по трибуните беше огромна. Това е нещо, което едва ли ще изживея отново. Ще го помня до края на живота си", завърши Неймар.