Барселона и Байерн Мюнхен продължават да водят преговори за най-скъпия футболист в историята на каталунците Филипе Коутиньо, пише вестник "Спорт".

Бразилецът беше закупен от Ливърпул през януари 2018 година за 120 милиона евро без бонусите, но все още не успява да разкрие пълния си потенциал и затова "блаугранас" навярно ще се разделят с него.

Тъй като Байерн Мюнхен няма желание да извади подобна висока сума за правата му, двата клуба обсъждат два варианта за договор за наем.

Първият наподобява контракта между баварците и Реал Мадрид за Хамес Родригес от лятото на 2017 година: наем за два сезона с опция за закупуване. Както е известно, мюнхенци се отказаха от възможността да оставят Хамес на "Алианц Арена" това лято.

При втория вариант Байерн ще вземе Коутиньо временно само за идната кампания, но следващото лято ще бъде задължен да го закупи. И в двата случая германският колос ще плаща заплатата на играча.

Goal France пък твърди, че шефовете на двата клуба вече са си стиснали ръцете и се очаква само Коутиньо да уточни личните си условия с Байерн.