Испанският шампион Барселона е все по-близо до привличането на звездата на ПСЖ Неймар. Това заяви вицепрезидентът на каталунците Хавиер Бордас.

Той, техническият секретар Ерик Абидал и изпълнителният директор Оскар Грау вчера бяха в Париж, за да водят преговори за бразилската звезда. Интересите на френският първенец защитаваше Леонардо.

Бордас призна, че двете страни не са се разбрали за трансфер, но подчерта, че преговорите далеч не са приключили. "Мисля, че се доближихме до привличането на Неймар. Дали с ПСЖ обсъждаме въпроса с парите? Разбира се", изплю камъчето Бордас.

Според AS, от Барса са предложили 170 милиона евро за най-скъпия футболист в историята, които да бъдат платени на три транша. "Принцовете" настояват да получат сумата на куп, за да могат веднага да вземат заместник на Неймар. Има вариант, при който каталунците да дадат 100 млн. евро, плюс Усман Дембеле и Нелсон Семеду. Проблемът обаче е, че двамата не искат да мърдат от "Камп Ноу". Очаква се до 48 часа завръщането да бъде официално обявено. 

Неймар напусна Барса преди две години, след като ПСЖ плати освобождаващата му клауза от рекордните 222 млн. евро. Сега нападателят иска да си тръгне Париж. Името му е свързвано и с Реал Мадрид, но "Кралете" се очертават като резервен вариант пред 27-годишния техничар.