Гранада - Барселона, двубой от 5-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион:  "Нуево Лос Карменес", начало: 22:00 часа българско време.

Групата на Барселона: Тер Стеген, Нето, Семедо, Пике, Тодибо, Ленгле, Фирпо, Ракитич, Бускетс, Артур, Роберто, Де Йонг, Видал, Суарес, Меси, Гризман, Перес, Фати

Прогноза на Gol.bg:

Гранада се представя силно от началото на сезона като заема 6-ото място във временното класиране с актив от 7 точки, колкото има и съставът на Барселона, който е пети в подреждането. 

Домакините са в серия от две поредни победи в първенството като вкара пет попадения в тези срещи и не допусна гол. В миналия кръг Гранада надви Селта с 2:0 като гост, а преди това записа победа с 3:0 на терена на Еспаньол. 

Преди това домакините отстъпиха с 0:1 у дома на Севиля и направиха зрелищно равенство 4:4 при визитата им на Виляреал. Под въпрос за срещата на Нейдер Лозано, Алекс Мартинез, Куини, Брисе и Феде Вико.

Барселона пък започна със загуба сезона и падна с 0:1 като гост от Атлетик Билбао в първия кръг. Това бе един от редките мачове, в които каталунците не успяха да се разпишат. 

Впоследствие тимът вкара 12 гола за следващите три кръга. Въпреки това испанските шампиони не успяха да спечелят и второто си гостуване в Ла Лига, което бе срещу друг от новаците. Тогава Барселона направи 2:2 с Осасуна. 

През седмицата Барса имаше трудна визита на Борусия Дортмунд в Шампионска Лига. Срещата бе доста напечена, а каталунците не успяха да спечелят и нея, а тя завърши без попадения. 

Добрата новина бе завръщането в игра след контузия на суперзвездата Лионел Меси, който се появи като резерва през второто полувреме. Вече се очаква да започне титуляр, освен ако Ернесто Валвереде не е решил нещо друго.

В исторически план Барселона играе доста успешно срещу Гранада. Двата тима са изиграли 46 мача в Ла Лига, като 37 са спечелени от каталунците, а само 5 са победите на домакините. Освен това Барса е в серия от 6 победи над този съперник в първенството.

Прогноза: Гранада - Барселона 1:2