Треньорът на Барселона Ернесто Валверде намекна, че лошите резултати на тима му не се дължат само на лошата игра, но и на странични фактори. 

Каталунците стартираха много лошо в шампионата губейки два от първите си 5 мача и в резултат са едва 8-и в класирането. В Шампионската лига пък се докопаха с доста късмет до точка на терена на Борусия Дортмунд. 

„Не мисля, че е нормално да свирят 3 дузпи слещу нас в 6 мача. Факт е обаче, че в защита не се справяме по най-добрия начин и срещу Бетис и Валенсия получихме голове, въпреки че доминирахме“ коментира той преди сблъсъка с Виляреал от междинния кръг утре. По отношение на слуховете за бъдещето му, наставникът е спокоен. 

„Важното в момента е да разберем какво не се получава в играта ни и да се подобрим. Миналия сезон също имахме проблеми, но ги преодоляхме. Иначе за всички треньори ситуацията е ясна. В тази професия са важни резултатите, особено пък в клуб като Барса и един треньор винаги е на ръба“ каза той. 

„Истината е, че като гости не показваме добра игра и това е нещо, което трябва да се промени. В атака не стоим добре при визитите си, но за това са виновни всички. Сега ни очаква труден мач, в който трябва да демонстрираме способностите си“ изтъкна още Валверде. 

Барселона и Виляреал са най-резултатните тимове в лигата до момента с по 12 отбелязани гола, така че на „Камп Ноу“ определено ще бъде интересно.