Младата звездата на Барселона Ансу Фати е на път да стане испански национал.

Очаква се скоро 16-годишният нападател да вземе местно гражданство, след което да получи повиквателна за младежкия и олимпийския отбор на "Ла Фурия". По този начин в страната ще се застраховат, ако от родината на Фати – Гвинея-Бисау, се опитат да викнат таланта да играе за представителния тим на африканците. 

Първоначално беше съобщено, че Фати може да бъде поканен и в U17 на Испания за световното първенство в Бразилия, което ще се проведе през октомври и ноември. От Барса обаче още не са взели решение дали да пуснат нападателя, защото може да е необходим на треньора Ернесто Валверде. Наскоро баща му – Бори, заяви, че сензацията мечтае да носи екипа на Португалия

Фати се възползва по най-добрия начин от контузиите на Лео Меси, Луис Суарес и Осман Дембеле и хвана открилата му се възможност с две ръце. Той прави истински фурор с каталунците и вече има 2 гола в 5 мача. Той се превърна в най-младия футболист на Барселона, дебютирал в Шампионска лига. Това стана при равенството 0:0 с Борусия Дортмунд на стадион "Сигнал Идуна Парк".