Героят за Барселона Луис Суарес очаквано бе много доволен след победата над Интер с 2:1, която бе постигната доста трудно. 

Каталунците изоставаха на почивката, като съперниците им имаха възможности и да увеличат аванса си, но не го направиха и бяха наказани след почивката след попаденията на уругваеца. 

„Ние сме най-добрият тим в света и затова винаги ни гледат под лупа. Разполагаме обаче с отличен отбор и когато сме концентрирани никой не може да ни спре. Трябва да знаем, че съперниците опитват всичко, за да ни победят и трябва да бъдем с правилната настройка всеки път“ заяви Суарес. 

„Това е много ценен успех срещу директен съперник. Реагирахме както трябва след почивката и коригирахме грешките, които допуснахме преди това. Разбрахме, че с такова представяне ще загубим. Показахме обаче търпение и това ни помогна да създадем положения. Освен това не загубихме вярата си“ добави той. 

„На почивката треньорът ни каза, че трябва да сме по-организирани при пресата си. Той отчете грешките ни, сред които бе и това, че не успяхме да се справим с техните бързи футболисти. В крайна сметка аз винаги се стремя да помогна на отбора с голове или асистенции и не спирам да работя“ изтъкна още Канибала.