Мнозина мечтаят за неговия пост, но само той знае колко е горещо на треньорския стол на Барса. Ернесто Валверде направи Барселона две поредни години шампион на Испания със завидна лекота, но и записа две от най-срамните отпадания на клуба в Шампионската лига в цялата му история.

Противоречивият специалист беше под смазващо напрежение само допреди десетина дни, когато дори беше спряган за уволнение. Трите поредни победи във всички турнири обаче му дадоха временно спокойствие, но играта на тима не впечатлява и е все така хаотична.

Преди важното домакинство на коравия Севиля в неделя в главата на Валверде е настанала бъркотия, тъй като той има проблем с избора на титулярен състав. В момента Барса изглежда като "Тер Стеген и още десетима". Германският страж е сигурният титуляр. Какво обаче следва пред него?

Клеман Ленгле е наказан, а Жерард Пике е на един мач от наказание. Самюел Юмтити е контузен, което почти сигурно означава, че Жан-Клер Тодибо ще партнира на Пике в центъра на защитата. Освен ако треньорът на шампионите не подготвя голяма изненада, пише вестник "Спорт".

Проблем има и на левия бек, където Жорди Алба се завръща от контузия и май не е напълно готов за игра. Жуниор Фирпо е аут е това може да наложи преместването на десния бек Нелсон Семедо на другия фланг, а Сержи Роберто да играе като десен краен бранител.

Без съмнение предпочитаната тройка в средата на терена за Валверде включва Серхио Бускетс, Артур и Френки де Йонг. "Проблемът" идва от това, че Артуро Видал изигра силен мач срещу Интер и имаше голяма заслуга за пълния обрат. Така чилиецът разваля схемата в главата на наставника си...

"Замразеният" халф Иван Ракитич загуби титулярното си място по незнайни причини и дори съпругата му изрази недоволството си в интернет. Карлес Аленя пък е един от последните таланти, излезли от клубната школа и пускането му в игра е реклама за самия клуб.

Въпросителни има и по отношение на атаката. Лео Меси изигра пълен мач срещу Интер и дори присъствието му стряска съперниците. Освен това андалусийци са сред любимите му противници и той постоянно ги наказва.

Кой обаче ще играе до аржентинеца? Луис Суарес получи лека контузия срещу Интер и навярно няма да бъде готов утре. Ансу Фати раздвижи играта срещу Виляреал с влизането си, а Антоан Гризман струваше цели 120 милиона евро. Осман Дембеле пък притежава голяма експлозивност, но срещу Интер шутираше в "облаците" и определено не е на 100% след завръщането си от контузията.

Точно в момента Валверде има "луксозен" проблем, който изобщо не е за подценяване. А спокойствието на "Ноу Камп" е доста крехко и по-скоро мирише на временно затишие пред страшна буря, отколкото на намиране на правилния път...


Материал на Gol.bg