Супердербито на испанския футбол между Барселона и Реал Мадрид вероятно ще бъде отложено за декември, твърдят столични медии начело с „Марка“ и „Кадена СЕР“. 

Както е известно от испанската лига поиска домакинствата да бъдат разменени и вместо на „Камп Ноу“ двата тима да играят на „Бернабеу“ на 26 октомври, а причината е политическото напрежение в Каталуния. 

Правителството също иска мачът да не се състои, но пък двата гранда не са склонни на подобна размяна, което прави казуса доста неприятен. 

При това положение опциите са 4 или 18 декември, като по-вероятна е датата в средата на месеца, на която и „Марка“ твърди, че ще се проведе големия сблъсък. И в двата случая мачът ще се играе в сряда. 

Барса и Реал вече са информирани за ситуацията и трябва да дадат своите предложения за дата, като утре или в петък трябва да бъде взето окончантелното решение. 

В момента разликата между тях в класирането е 2 точки в полза на Белите, като до декември ще бъдат изиграни още по 6 или 8 мача в зависимост от новата дата на мача.