Този сезон ще е последен за Ернесто Валверде начело на Барселона, написа мадридският АС. Изданието твърди, че шефовете на каталунския клуб са взели решение да не продължават договора на 55-годишния специалист.

Позицията на ръководството няма да се промени дори и тимът да спечели Шампионската лига.

В договора на Валверде има опция, която позволява той да бъде удължен с още една година, но Барселона няма да я активира. На “Камп Ноу” искат от следващия сезон отборът да бъде воден от Роналд Куман, който в момента е селекционер на Холандия.

Бившият защитник едва ли би отказал покана от Барса, а като резервен вариант се спряга името на друг холандец - Марк ван Бомел. Той също има минало като футболист на каталунския гранд, а от 2018 година е старши треньор на ПСВ Айндховен.

Куман можеше да поеме Барса през лятото, когато позициите на Валверде бяха разклатени след загубата с 0:4 от Ливърпул в ШЛ и провала във финала за Купата на краля, но предпочете да продължи работата си с националния отбор.

За две години като наставник на Барселона Валверде е спечелил 4 трофея - 2 титли в Ла Лига, една Купа на Краля и една Суперкупа на Испания. Той обаче два пъти се провали в Шампионската лига.