Легендарният аржентински вратар от миналия век Уго Гати, известен с прякора Ел Локо (Лудия), направи поредното си култово изказване по адрес на Лионел Меси.

Според Гати петкратният носител на Златната топка трябва да премине в Реал Мадрид и да повтори успехите на Кристиано Роналдо, ако иска да бъде наистина №1 в света.

"На някои сигурно ще им изглежда, че съм анти-аржентинец, но Меси продължава да бъде футболист само за домакинските мачове", изригна Гати пред El Chiringuito de Jugones.

"Той трябва да покаже, че има т*пки и да отиде в Реал Мадрид, за да докаже, че може да повтори постиженията на Кристиано Роналдо. В противен случай ще бъде само още един играч на сцената."

"Кристиано игра за най-големия клуб в света. Меси играе у дома, на неговия терен, използвайки целия комфорт на всичко, свързано с това."

"Нека да го видим в Шампионската лига и световното първенство. Меси играе само в случаите, когато го оставят да играе. Много е лесно да играеш с целия комфорт, на който се радваш в домакинските мачове", отсече Гати.