Бившият защитник на Барселона Роналд Куман си призна в интервю, че може да стане треньор на Барселона. Както е известно, в момента Куман е национален селекционер на Холандия, но в договора му има клауза, според която той може да напусне, за да поеме "каталунците".

“Няма обаче как сега да си тръгна от холандския национален тим, това е 100% сигурно. Мога да ида в Барса, но чак след Евро 2020. Тази клауза важи само за след финалите и само за оферта от въпросния клуб”, коментира Куман пред Mundo Deportivo.

“Имам договор с холандската федерация до 2022 г., но след Европейското първенство ще седнем и ще обсъдим дали да продължим да работим заедно”, каза още Роналд.

Като футболист той бе част от "дрийм тийма" на Барселона през 90-те години на миналия век, а с негов гол тимът спечели първата си Купа на европейските шампиони през 1992 година.

Новината за въпросното условие в договора на треньора беше разкрита от спортния директор на холандците Нико-Ян Хугма. Куман призна, че се е ядосал от думите на въпросния човек, но вече му е минало.  

Всичко това само засилва слуховете, че контрактът на Ернесто Валверде, който е до края на кампанията, няма да бъде подновен.