За всички е ясно, че Барселона не играе добре. При загубата от Леванте испанският шампион допусна три гола за седем минути, след като откри резултата. Вчера Славия Прага си тръгна с точка от стадион "Ноу Камп", което може да се смята за сензация.

Дори треньорът Ернесто Валверде призна, че феновете имат право да освиркват отбора си. Столът на наставника започна да се клати много здраво точно в момент, в който той изглеждаше "бетониран" поне до края на сезона.

"Блаугранас" имат проблеми в защита и в атака, както със своята креативност в средата на терена. Централният защитник Жерард Пике не крие, че с подобна игра отборът няма шансове за триумф в Шампионската лига.

Барса загуби три от изиграните 15 мача този сезон, допускайки и три равенства. При някои от победите обаче (като тази в Прага срещу Славия) нивото беше много ниско и критики не липсваха.

Нулевият хикс със Славия идва след 45 поредни мача, в които каталунците вкараха поне по веднъж на своя стадион. През този сезон има още три мача, в които момчетата на Валверде не вкараха - срещу Атлетик Билбао, Гранада и Борусия Дортмунд. Нещо, което е нетипично за клуб с офанзивно ДНК като Барса.

За първи път от април 2015 година пък суперзвездата Лионел Меси не вкара в два поредни мача на стадион "Ноу Камп". Любителите на статистиката ще намерят и нещо положително, защото тогава каталунците грабнаха требъл и станаха първият клуб в историята, който го е правил два пъти...