Директорът за младежкия футбол в Барселона Патрик Клуиверт посъветва младата сензация на клуба Ансу Фати да играе за дублиращия състав, ако не получава достатъчно игрови минути за първия отбор.

Навършилият 17 години на 31 октомври нападател направи истински фурор в отсъствието на Лионел Меси и набързо стана любимец на феновете. Напоследък обаче тийнейджърът рядко получава шансове за изява.

"Ако всички футболисти от първия отбор са на 100%, според мен Ансу трябва да играе за Б-отбора, за да трупа игрови минути. Видяхме това с Карлес Перес през уикенда", заяви холандецът пред вестник "Спорт".

Той беше запитан и за уволнението на Виктор Валдес. Бившият вратар водеше отбора на Барса до 19-годишна възраст, но от клуба така и не обявиха причината за раздялата.

"Всеки ми задава този въпрос. Не искам да говоря негативно, защото не е добре за мен, за Виктор и за Барса. Има четирима души, които знаят какво се случи и аз искам да оставя нещата така. Така е най-добре за всички. Понякога клубовете трябва да вземат решения и ние направихме точно това. Не искам да започваме дебат", каза още Клуиверт.