Леганес - Барселона, среща от 14-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Мунисипал", 14.00 часа българско време.

 

Прогноза на Gol.bg:

Мач от типа "Давид срещу Голиат", от който скромният тим само може да спечели, тъй като няма нищо за губене, за разлика от абсолютния фаворит в двойката.

Шампионите играят на приливи и отливи, допускайки цели три поражения до момента, но слабата конкуренция в първенството им позволи да се изкачат и задържат на върха. В същото време аутсайдерът Леганес е на дъното с едва шест спечелени точки и грешна стъпка на "блаугранас" точно днес може да се счита за най-голямата сензация през кампанията.

Барса загуби последното си гостуване тук с 1:2 през септември миналата година, а в останалите пет мача между двата отбора за първенство нямаше изненада. 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">The Squad for <a href="https://twitter.com/hashtag/Legan%C3%A9sBar%C3%A7a?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#LeganésBarça</a>!<br> <br>Now we’re off to Madrid! <a href="https://t.co/2Y6w8we8q0">pic.twitter.com/2Y6w8we8q0</a></p>&mdash; FC Barcelona (@FCBarcelona) <a href="https://twitter.com/FCBarcelona/status/1197928783564693509?ref_src=twsrc%5Etfw">22 ноември 2019 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Като цяло "блаугранас" водят убедително по отношение на головата разлика в това съперничество - 17:6. В първото си гостуване на този стадион Барса спечели с 5:1, за да изкове класически успех през ноември 2017 година.

Барселона тъкмо влезе в поредица от пет поредни шампионатни победи и се срина като гост на средняка Леванте, когато "глътна" три гола за седем минути при срамния пълен обрат в началото на месеца. 

Леганес пък тъкмо спъна сензационно като гост намиращия се в страхотна форма Реал Сосиедад (равенство 1:1), който можеше да има точковите показатели на Барса и Реал Мадрид при победа на 8 ноември. Очакваме равностойно начало на мача, но краен успех за шампионите.

 

Резултат: Леганес - Барселона 1:3