Новината на вестник "Мундо Депортиво" за триумфа на Лионел Меси в борбата за Златната топка породи съмнения, тъй като каталунското издание определено е пристрастно.

Очаква се Бълхата да спечели най-ценната индивидуална награда за шести път и да изпревари големия си конкурент през годините Кристиано Роналдо, който навярно ще остане трети тази година.

Достоверност за информацията придава вестник "Марка", който потвърждава, че Лео грабва отличието. Според мадридското издание двама представители на списание France Football са посетили дома на Меси в Барселона, за да му съобщят новината и да направят интервю с него.

От обкръжението на звездата нито отрекоха, нито потвърдиха информацията. През лятото Лео спечели приза за играч №1 на ФИФА, след като преди това защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк стана играч №1 на УЕФА.

Именно холандецът беше сочен от мнозина за големия фаворит за Златната топка, след като през миналия сезон триумфира в Шампионската лига. За капак Ливърпул стана най-силният вицешампион в историята, постигайки невероятните 97 точки във Висшата лига.

Мърсисайдци станаха първият отбор, който допуска само 1 загуба за целия сезон и не става шампион. През настоящата кампания ван Дайк и неговите съотборници имат цели 12 победи и едно равенство в първите 13 кръга, водейки с цели 8 пункта на втория Лестър и с 9 на шампиона Манчестър Сити.

Меси грабна титлата в Ла Лига, а в Шампионската лига отпадна на полуфиналите именно от Ливърпул. За Лео това ще бъде първа Златна топка от 2015 година насам.