Новият тризъбец на Барселона MSG е на път да остави в историята незабравимото трио MSN. Голяма част от феновете на тима още не могат да простят бягството на Неймар и вече са готови да приемат с отворени обятия дошлия през лятото от Атлетико Мадрид Антоан Гризман.

12 месеца преди трансфера си Гризман отказа да подсили Барса. Той подразни феновете на каталунския колос, като обяви новината в документален филм. Всеки гол на световния шампион обаче е на път да го доближи до сърцата на публиката на стадион "Ноу Камп".

Именно Гризи откри резултата при гръмката победа с 5:2 над Майорка в събота, когато Лео Меси първо показа рекордната си шеста Златна топка, а после изригна с рекорден 35-и хеттрик в Ла Лига. За Антоан това беше първи шампионатен гол от месец октомври насам.

Луис Суарес пък вкара страхотно попадение с петичка и така офанзивното трио се отчете с общо пет гола за вечерта. Това беше третият случай, в който всеки един MSG бележи в един и същ мач. Преди това те го сториха срещу Ейбар и Борусия Дортмунд. Така триото вече е вкарало 25 от 41 гола на "блаугранас" в шампионата.

Добрата новина е, че Гризман очевидно започва да свиква с новите си колеги и различната философия на игра, която няма нищо общо с концепцията на Чоло Симеоне в Атлетико. Меси, Суарес и Гризман са близки и извън терена, като южноамериканците са помогнали на французина да ускори адаптацията си, излизайки на семейни вечери с него.