Драмите около предстоящото дерби между Барселона и Реал Мадрид продължават с пълна сила, като сега се твърди, че двубоят отново е под въпрос. 

Мачът бе отложен от края на октомври за 18-и декември заради политическото напрежение в Каталуния, но сега обстановката отново се очертава взривоопасна. 

Причината за това е, че протестната група „Демократично Цунами“, която иска независимост на областта, заплашва да блокира района около „Камп Ноу“ с повече от 20 000 души. 

При това положение  никой няма да може да гарантира сигурността нито на отборите, нито на феновете. И всичко това само 8 дни преди новата дата на мача. 

Още след първоначалното отлагане в социалните мрежи сепаратистите призоваха за нов бойкот, като последната заплаха е от тази сутрин и призив стадионът да бъде блокиран 4 часа преди началото на сблъсъка. 

Голяма част от хората, които подкрепят „Демократично Цунами“ имат членски карти на клуба, което ще направи работата на силите за сигурност изключително трудно, а и не е ясно дали изобщо те ще могат да гарантират сигурността на Реал и феновете му, което може да наложи ново отлагане на мача.