Еспаньол - Барселона, двубой от 19-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "RCDE", 22.00 часа българско време.


Групата на Барселона:
Вратари: Нето, Инаки
Защитници: Пике, Юмтити, Ленгле, Алба, Семедо, Фирпо
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, де Йонг, Видал, Роберто
Нападатели: Меси, Суарес, Гризман, Фати, Перес
Контузени: Тер Стеген, Артур, Дембеле
Извън групата: Тодибо, Ваг


Прогноза на Gol.bg:

Градското дерби отдавна не е изглеждало толкова неравностойно, защото домакините са на дъното на таблицата, намирайки се на пет точки от спасителния бряг, докато шампионите очаквано са на върха.

Еспаньол е най-слабият домакин този сезон, постигайки само две равенства в деветте си мача на свой терен, но пък "блаугранас" далеч не са най-силните гости, допускайки цели 5 гафа (две равенства и три загуби) далеч от дома.

За всички е ясно, че мястото на Еспаньол в класирането няма да доведе до подценяване в лагера на Лео Меси и компания, тъй като зарядът на градското дерби не може да бъде отнет от моментната форма.

Шансът пред Еспаньол се крие във факта, че титулярният вратар на Барса Марк-Андре тер Стеген е извън групата заради лека травма и "прясното" бащинство, както и по-голямата почивка на двете суперзвезди в атака Лео Меси и Луис Суарес.

Барселона обаче няма загуба в 22 от последните 24 мача с този съперник във всички турнири, а освен това в шест от последните осем дербита си тръгна със "суха мрежа". В седем от въпросните осем мача Еспаньол "глътна" поне по две попадения.

Домакините не спечелиха нито веднъж в последните си осем шампионатни срещи и се намират в жестока криза. Барса пък е в добро състояние и не загуби нито веднъж в последните седем мача за първенство, макар и да демонстрира колебания с два хикса в последните три кръга за миналата година.


Резултат: Еспаньол - Барселона 0:2