Защитникът на Барселона Жан-Клер Тодибо подсилва Шалке. Той беше спипан от фотограф на вестник "Билд" на летището в Дюселдорф.

Както е известно, силен интерес към футболиста имаше също така от Ювентус, Милан и Байер Леверкузен, но той предпочете да отида при "миньорите".

Договорът за наем на френския исполин ще бъде до края на сезона, но Шалке ще иска да си изработи и опция за закупуване. Поне към момента Барса няма намерение да продава младока, а иска да му даде шанс да трупа игрови минути.

Преди дни легендата на Байерн Мюнхен и Германия Лотар Матеус определи Тодибо за "най-добрият защитник, когото съм виждал от години".

Жан-Клер записа само два мача за Барселона през есента в Ла Лига, но пък записа 90 минути при победата над Интер с 2:1 насред Милано, която изхвърли "нерадзурите" от турнира.

Така Барселона остава само с трима централни защитници до края на сезона: Жерард Пике, Клеман Ленгле и Самюел Юмтити. Четвърти избор навярно ще бъде Роналд Араухо, който играе за дублиращия отбор на каталунците.