Отборът на Барселона няма да бъде дестабилизиран от евентуална конфронтация между Лионел Меси и спортният директор Ерик Абидал, твърди треньорът Кике Сетиен.

Аржентинският гений разкритикува бившия си съотборник Абидал, тъй като последният обвини косвено играчите за уволнението на Ернесто Валверде. Това не се хареса на Меси, който го призова да назове имена на футболисти, които не са се раздавали докрай и ръководството също да поеме отговорност.

Сетиен заяви, че е говорил с играчите за това около минута и че те са загрижени само за предстоящите мачове, започвайки от четвъртфиналния сблъсък от Купата на Краля срещу Атлетик Билбао на 6 февруари.

„Ще направя всичко, за да гарантирам това да не се отрази на отбора. Всичко, което ме интересува, е утрешния двубой и задължението ни да преминем към следващия кръг. Не мога да контролирам нищо друго и няма да си хабя енергията“, каза Сетиен на днешната пресконференция преди утрешния мач с баските на „Сан Мамес”.

„Тази ситуация не ме засяга. Всичко, което мога да направя, е да дам на играчите необходимите инструменти, за да се възползват максимално от таланта си. Всеки един клуб има своите проблеми, но има неща, които не мога да контролирам, така че, моля ви, нека говорим само за футбол“, допълни новият наставник на каталунците, цитиран от БГНЕС.

Критиката на Меси към Абидал дойде в същия ден, когато Барса научи, че Осман Дембеле ще пропусне останалата част от сезона след това контузия. Липсата и на Луис Суарес означава нова порция проблеми за шампионите на Испания в атакуващ план. Сетиен заяви, че е по-загрижен за контузията на Дембеле, отколкото за размишленията на Меси в социалните медии, като добави, че голмайстор №1 в историята на клуба е в добро настроение и няма нужда да му се напомня за неговите отговорности.

„Разбира се, че вярвам в неговата мотивация. Той се усмихва, изглежда добре и обича да идва тук да тренира. Той е същият като вчера или предния ден“, добави Сетиен.

„Меси има достатъчно опит и способности да знае какво трябва да прави. Няма да влизам в живота му или в нечий друг. Не съм баща на нито един от тези играчи. Всичко, което трябва да направя, е да ги тренирам. Останалото не е част от работата ми“, завърши 61-годишният специалист.