Барселона може и да не получи разрешение за привличането на нов нападател след  операцията на Усман Дембеле, предупреждава каталунското издание „Спорт“. 

От клуба вече са изпратили документите в медицинската комисия, след като французинът претърпя хирургическа интервенция в началото на седмицата във Финландия. 

От Барса твърдят, че той ще трябва да се възстановява около 6 месеца, но според изданието в правилника никъде не е записано, че този срок трябва да бъде приет като сигурен от лекарите. 

Проблемът идва от това, че в други случаи при подобни травми, възстановяването е отнемало около 3 месеца. Самият Дембеле през 2017-а отново бе опериран, но на другия крак след подобен проблем и тогава липсваше 3 месеца и половина. Затова и разминаването може да донесе проблеми и да се наложи каталунците да се оправят с Антоан Гризман, Лео Меси и Ансу Фати в атака до края на сезона. 

Иначе от набелязаните играчи като потенциални попълнения за фаворит вече се счита Анхел от Хетафе. Появи се обаче и нов вариант, а именно Рожер Марти от Леванте.